Event fotograaf

Event fotografie
Bij event fotografie leg ik niet één onderwerp vast maar verschillende, zo fotografeer ik de omgeving, de aankleding, de stralende dansende of zingende mensen, het eten, de food trucks, de bandjes/artiesten, de bartenders en de mensen die op het evenement werken. Zo krijg je een volledig beeld van de sfeer en laat ik je graag achter met een gevoel van heimwee, heimwee naar deze onvergetelijke dag of dagen. Event fotografie draait niet alleen om de muziek of de mensen, het gaat om het volledige plaatje, de sfeer maakt het festival of het evenement. En dat leg ik als eventfotograaf graag op beeld vast.
Als evenementen fotograaf ben je een deel van de dag of de gehele dag bij een event of festival aanwezig om de sfeer vast te leggen. Ik schiet dan ook foto’s van alles wat ik tegen kom en ga op zoek naar het perfecte plaatje. Ik ga altijd op zoek naar iets dat op valt, dit kan een food truck zijn die mooi aangekleed is maar ook een persoon die een uitgesproken kleding stijl heeft of simpel gezegd staat te stralen midden op het festival terrein. Bij eigenlijk elk soort fotografie speelt licht een grote rol, zo ook bij event fotografie. Heb je wel eens op een festival staan dansen terwijl de zon onderging? Dit zal je gegarandeerd een keer meegemaakt hebben en misschien heb je de euforie ook wel ervaart. Voor mij is dit het mooiste moment van de dag die de tofste beelden op leveren.
Eventfotograaf op een festival vind ik misschien nog wel leuker om te doen dan om zelf naar een festival te gaan. Als festival fotograaf let ik veel meer op detail dan als ik zonder camera rond loop. Ik ga echt op zoek naar de sfeer die het event kenmerkt. Loop over het hele terrein, backstage en van een afstand. Een goede afwisseling van wide angle en close-ups, mensen en de aankleding. Hoe meer verschillende aspecten je van het event vast legt, hoe duidelijker je de sfeer in beeld krijgt. Bij het kijken van deze foto’s, wordt je gelijk mee terug genomen in de tijd, je bent er als het ware bij, kan de sfeer haast voelen.
Er zijn veel festival fotografen in Nederland en stuk voor stuk maken ze prachtige beelden. Veel festival fotografen zijn gefocust op één aspect van het festival, zoals de artiesten, of de feestgangers. Persoonlijk blink ik als festival fotograaf niet uit in één aspect. Mijn kracht ligt echt in het fotograferen van de hele sfeer. Noem het storytelling, ik vertel een verhaal, het verhaal van het festival.
Een buiten event of een festival, ik leg het graag vast. Vertel mij wat je voor ogen hebt, wat voor beelden je graag wilt zien, vertel mij jou voorkeuren en ik ga op pad. Ik loop rond, maak een praatje met mensen, ben deel van het event. Ik beantwoord vragen en stuur mensen in de juiste richting naar de toiletten. Ik ben sociaal maar op de juiste momenten zal ik naar de achtergrond verdwijnen, mensen zullen niet door hebben dat ik aan het fotograferen ben. Ik ben goed in het zelfstandig ter werk gaan, weet waar ik naar op zoek ben en wat ik op beeld vast moet leggen.
Back to Top
Back to Top
Context Menu is disabled by theme settings.