Lifestyle fotograaf

Lifestyle fotografie
Lifestyle fotografie is eigenlijk een bepaalde mix van portret- en documentaire fotografie. Ik leg de werkelijkheid vast, iets wat zich voor mijn camera afspeelt, hierbij gebruik ik altijd natuurlijk licht, ik kijk dus eerst waar het licht vandaan komt en regisseer waar nodig om het beeld spannender te maken. Zo haal ik storende factoren (zoals een telefoon of een dode plant, stopcontacten, afval, etc) weg. Dit is iets wat je bij documentaire fotografie niet zal zien, daarbij is het juist de bedoeling dat je niks regisseert en alles laat zoals je het aantreft.
Natuurlijk licht is voor mij een belangrijke aspect van lifestyle fotografie. Bij al mijn lifestyle fotoshoots kijk ik naar de weersvoorspellingen, wanneer de zon op komt of ondergaat. Een laag hangende zon zorgt voor een mooie gloed die het beeld naar mijn mening speciaal maakt. Mocht dit geen optie zijn, maak ik ook graag lifestyle foto’s midden op de dag, al hoe wel veel fotografen dit liever vermijden, vind ik het juist mooi om met het velle zonlicht te spelen. Ik plaats mijn model voor de zon waardoor er een engelen licht om het gezicht te zien is. Zo zijn er veel manieren om een beeld door middel van licht spannend te maken.
Bij een lifestyle fotoshoot, fotografeer ik op locatie, dit speelt zich voornamelijk buiten af. Ik neem mijn model mee naar buiten, op zoek naar een mooie locatie die we van te voren besproken hebben, ondertussen stel ik mijn model op zijn of haar gemakt door elkaar te leren kennen. Ondertussen schiet ik niet alleen beelden van het model maar bestaat lifestyle fotografie ook uit het schieten van de omgeving. Zijn we in een mooi bos, dan zal ik ondertussen ook foto’s maken van het strijklicht die door de bomen schijnt. Of zijn we op het strand, dan zal ik een closeup maken van het zand, waar de wind een patroon op heeft achter gelaten.
Bij Lifestyle foto’s vind ik het belangrijk dat mijn model niet te veel poseert, ik maak foto’s met een natuurlijke en ongedwongen uitstraling. Dit hoort bij mijn stijl. Aanwijzingen zoals “neem een slokje koffie”, “loop maar naar rechts”, of “schenk een beetje thee uit de thermosfles in het glas”, helpen om de natuurlijke uitstraling te bewaren en een model op zijn of haar gemakt te stellen. Door een model iets te laten doen zal je geen houterige en ook geen geposeerde lifestyle foto’s krijgen. Veel mensen vinden het lastig om te poseren, dit zie je gelijk terug op beeld. Door natuurlijke bewegingen toe te voegen zorg je er voor dat er een flow in de lifestyle foto’s komen.
Doordat Lifestyle fotografie eigenlijk het dagelijks leven laten zien, neem ik dan ook graag mijn camera mee op pad. Een kop koffie met een vriendin, een beachvolleybal toernooi met vrienden, familie bezoekjes, of het bezoeken van een stad, mijn camera heb ik altijd bij me. Je weet nooit wat je tegen gaat komen. Doordat ik mijn camera altijd bij mij heb, heb ik al veel mooie momenten mogen vast leggen doormiddel van lifestyle foto’s. Elke dag kan je weer iets moois opleveren.
Back to Top
Back to Top
Context Menu is disabled by theme settings.