Sport fotograaf

Sport fotograaf
Sport fotografie is zoals het woord al zegt, het vast leggen van sport. Ik focus mij hierbij voornamelijk op board sporten zoals Surfen. Met mijn onderwaterbehuizing lig ik tussen de surfers, op deze manier breng ik je graag dichter bij de sport. Maar dit is ook zeker niet altijd mogelijk, tijdens surf wedstrijden is het niet altijd toegestaan om in het water te liggen met een camera. Hierdoor is het als sport fotograaf belangrijk om in ieder geval een zoomlens te hebben. Surfers liggen vaak wat dieper in de zee, waardoor je genoodzaakt ben om een zoom lens te gebruiken. Ik ben zelf erg fan van de Nikon 500mm vast brandpunt.
Buiten surf fotografie om maakt het vastleggen van actie deze stijl van fotografie leuk. Sport fotografie is voor mij meer dan alleen surfen, zo fotografeer ik veel voor outdoor en sport merken, zoals Voited, 361º degrees, On Trek en Quality in Sport. Van een hardloopmerk, naar een reisbureau die hike trekkingen organiseert. Van een surf kamp naar het fotograferen voor een personal trainer. De afwisseling die ik als sportfotograaf heb maakt mijn vak leuk. Voor een hardloopmerk regisseer ik bijvoorbeeld meer dan voor een reisbureau, waarbij ik de 6-daagse hike mee loop. Het voordeel hieraan is dat ik dag en nacht bij de trip betrokken ben, het is een uitdaging en een avontuur die de afwisseling zo leuk maakt.
Afgelopen jaar heb ik het Nederlandse surf team vast gelegd tijdens de Word Surfing Games in El Salvador als surf fotograaf. Ook hierbij probeerde ik sport fotografie af te wisselen met lifestyle beelden, om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van het event, de sfeer van de wedstrijd. Sport fotografie kan dus ook zeker meer zijn dan alleen het vast leggen van de actie. Ik kan me buiten dat ook niet voorstellen dat ik in zo een mooi land als El Salvador mijn camera niet mee neem op uitstapjes. Je komt overal mooie natuur en omgevingen tegen die ik graag op beeld vast leg.
Apparatuur is bij sportfotografie erg belangrijk, of je nu foto’s maakt van hardlopers of kitesurffotografie, een goede zoom lens, zoals een 70-200 mm kan je niet missen. Meestal wordt een diafragma van F/2.8 gebruikt. Natuurlijk hangt dit volledig af van de situatie. Zo kan je met kitesurffotografie vaak niet dicht bij het onderwerp/de sporter komen. Terwijl dit met hardlopers een stuk makkelijker is.
Kenmerkend aan mijn stijl is de manier waarop ik met scherpte diepte speel. Het hoofdonderwerp hoeft niet altijd op de voorgrond te staan. Ik gebruik de scherpte diepte graag door een onderwerp op de voorgrond te plaatsen waar ik de focus niet opleg, een opvulling van het beeld waardoor je oog sneller naar het hoofdonderwerp valt. Dit gebruik ik voor veel van mijn beelden. Wat verder kenmerkend is voor mijn stijl is de lichte zachte kleuren, veel blauw, groen en gele tinten. Flare in de foto’s zal je ook vaker terug zien komen in mijn foto’s, ik fotografeer veel in de ochtenden en avonden wanneer de zon laag staat en je een mooie gloed of flare over je onderwerp krijgt.
Back to Top
Back to Top
Context Menu is disabled by theme settings.